Daca am putea, am schimba ceva la noi. Fie ca vorbim de dimensiunea sanilor, de stergerea ridurilor, de o silueta mai supla, toate am vrea sa fim mai frumoase. Si pentru ca nu neglijam nici posteriorul, medicii esteticieni au gasit modalitatea perfecta pentru a avea fese de invidiat, fara sport.
Daca si tu esti nemultumita de posteriorul tau, atunci incearca una dintre urmatoarele metode: modelarea feselor cu ajutorul siliconului, prin transfer de grasime proprie, cu acid hialuronic Macrolane, cu bio alcamid sau prin liposuctie.
Modelarea feselor cu bio alcamid. Aceasta metoda foloseste bio alcamidul ca substanta de umplere a tesuturilor moi. Bio alcamidul se injecteaza sub piele, are in componenta 96% apa si 4% polimer sintetic. Dupa injectare, substanta este maleabila timp de 10 minute, pentru a modela cat mai bine fesele. Dupa cele 10 minute, se creeaza o capsula in jurul substantei pentru stabilizarea compozitiei si formei. Bio alcamidul se poate scoate din organism, insa pacienta risca declansarea infectiilor. Din aceasta cauza, in S.U.A. este interzisa aceasta substanta. In plus nu se stiu nici efectele secundare si pe termen lung a acestei metode de modelare a feselor.
Modelarea prin liposuctie. In acest caz este vorba de o pacienta care isi doreste un fund mai mic, mai ferm si fara grasime. De regula, la aceasta procedura apeleaza femeile cu depozite mari de grasime in jurul feselor. La fel ca orice liposuctie, presupune introducerea unui tub sub piele care va “aspira” grasimea, lasand un posterior mai atragator.
Modelarea cu grasime proprie. Aici vorbim despre femei care un posterior plat, fara forme si care doresc o marire a acestuia. Procedura consta in extragerea de grasime din alt loc de pe corp (de obicei de pe abdomen sau solduri) si injectarea acesteia la nivelul feselor. Este una dintre cele mai apreciate proceduri, deoarece are un efect dublu: ne scapa de grasimea inestetica de pe abdomen si ne lasa cu un posterior mult mai atragator. Principalul avantaj al acestei metode este ca folosind grasime proprie, organismul nu are cum sa o respinga. In plus, modelarea feselor cu grasime proprie da un aspect foarte natural al feselor (atat vizual, cat si la atingere). Procedura dureaza 2-3 ore, iar ca efecte secundare pot fi prezente inflamatia si roseata, care trec in cateva zile. Rezultatele finale se vad dupa 2 luni, procedura fiind una definitiva (grasimea va ramane la locul ei pe fese).
. Aici vorbim despre femei care un posterior plat, fara forme si care doresc o marire a acestuia. Procedura consta in extragerea de grasime din alt loc de pe corp (de obicei de pe abdomen sau solduri) si injectarea acesteia la nivelul feselor. Este una dintre cele mai apreciate proceduri, deoarece are un efect dublu: ne scapa de grasimea inestetica de pe abdomen si ne lasa cu un posterior mult mai atragator. Principalul avantaj al acestei metode este ca folosind grasime proprie, organismul nu are cum sa o respinga. In plus, modelarea feselor cu grasime proprie da un aspect foarte natural al feselor (atat vizual, cat si la atingere). Procedura dureaza 2-3 ore, iar ca efecte secundare pot fi prezente inflamatia si roseata, care trec in cateva zile. Rezultatele finale se vad dupa 2 luni, procedura fiind una definitiva (grasimea va ramane la locul ei pe fese).
Modelarea cu acid hialuronic Macrolane. Aceasta metoda se foloseste cand se doreste umplerea feselor. Procedura dureaza 10-20 de minute, nu este nevoie de recuperare si nu raman cicatrici, deoarece se folosesc ace mici prin care substanta este injectata. Macrolane este un acid hialuronic care, cu ajutorul ingineriei genetice, este cat mai aproape cu cel care se gaseste in mod natural in organism. Aceasta procedura este doar temporara, efectul fiind vizibil doar 1-3 ani.
Modelarea cu implanturi de silicon. Aceasta procedura seamana foarte mult cu implanturile de silicon la nivelul bustului. Inaintea interventiei va trebui sa faci analize de sange si urina si sa te consulti cu un medic specialist. Implanturile de silicon se insereaza in fese printr-o incizie de 5-7 cm, iar dupa procedura este posibil sa ramai cu cicatrici (chiar daca medicul se va chinui sa le faca cat mai mici si invizibile).