Cu totii simtim perioada sarbatorilor de iarna ca fiind o perioada cu adevarat magica, perioada in care intreaga familie imparte momente cu adevarat speciale si unice. Un foarte mare impact asupra starii noastre emotionale si mentale il are si momentul decorarii bradului. Dar, oare, cati dintre noi stim de unde a aparut bradul de Craciun si care sunt semnificatiile acestuia? Ei bine, daca te-am facut curios, atunci continua sa citesti articol pentru a afla mai multe lucruri interesante.
Despre traditia impodobirii bradului de Craciun
Impodobirea bradului de Craciun este, fara indoiala, un obicei mult asteptat de cei mici dar si de cei mari. Bradul este un element principal in decorarea locuintei, si majoritatea dintre noi ii acordam o atentie deosebita. Indiferent ca alegem unul natural sau unul artificial de la BraziCraciun.net, cu siguranta acesta va fi in centrul atentiei. In ceea ce priveste istoria bradului de Craciun, nu se poate spune cu exactitate care a fost momentul in care a luat nastere aceasta idee care a devenit mai apoi traditie. Unele voci spun ca ar fi luat nastere in secolul al VIV-lea in Lithuania, in timp ce altele spun ca Marthin Luther a fost atat de impresionat de imaginea bradului impodobit cu lumini incat acesta a amplasat in locuinta sa un brad plin cu lumanri decorative. Chiar daca nu stim cu exactitate de unde provine aceasta traditie, putem admite cu siguranta ca sarbatorile de iarna nu ar mai fi la fel de frumoase si speciale fara un brad de Craciun.
Traditia bradului de Craciun in Romania
In tara noastra, bradul de Craciun a fost impodobit pentru prima data in anul 1866, in palatul regelui Carol I de Hohenzollern. Se pare ca din acel moment, romanii au preluat acest obicei care a devenit mai apoi o traditie in tara noastra. In momentul de fata, pe langa brazii naturali, oamenii pot opta si pentru un brad artificial bogat pe BraziCraciun.net, in diverse culori. Cu siguranta traditia a ramas aceeasi, in timp ce bradul in sine a devenit destul de versatil. In trecut, acesta era impodobit cu flori de hartie, fructe si biscuiti. In prezent, avem la dispozitie o gama variata de globutele, decoratiuni unice, bomboane de ciocolata si instalatii luminoase. Mai mult decat atat, pe langa bradul de Craciun, oamenii au inceput sa isi decoreze si locuintele in spiritul sarbatorilor.
Craciunul – O sarbatoare plina de lumina si caldura
Craciunul in sine este o sarbatoare plina de caldura, de apropiere si de liniste. Bradul de Craciun este un obiect de décor care are de asemenea o semnificatie aparte. Acesta aduce prosperitate in locuinta si creeaza momente speciale si de neuitat intre membrii familiei atunci cand acestia se aduna impreuna pentru a-l decora. Poti descoperi mai multe lucruri interesante despre cum sa aduci prosperitatea la tine acasa, accesand acasa.ro.
Cea mai asteptata perioada a anului este perioada sarbatorilor de Craciun
Cu siguranta cea mai asteptata perioada din an este perioada Craciunului. Peste tot in lume, oamenii incep sa faca pregatiri cu aproximativ o luna inainte ca aceasta sarbatoare sa soseasca. Vedem peste tot brazi impodobiti care mai de care mai spectaculos, luminite instalate pe case, pe strazi si prin magazine, oameni agitati in cautarea cadourilor perfecte si un haos teribil. Toate acestea pentru ca momentul sa fie unul cat mai special si de neuitat. Cu siguranta originea bradului de Craciun este una interesanta, dar nu trebuie sa uitam ca aceasta sarbatoare este in primul rand una spirituala, este sarbatoarea nasterii Domnului Iisus, o sarbatoare despre liniste sufleteasca si pace.