De ce comunicarea nu este intotdeauna cel mai important lucru intr-o relatie

Exista o credinta populara ca ,,comunicarea” este cel mai important lucru intr-o relatie. Cand cuplurile vin la consiliere spun adesea ca problema lor este legata de ,,comunicare”. Si lucrul pe care doresc sa il rezolve in legatura cu relatia lor este ,,comunicarea” lor. Si daca ar putea ,,comunica” totul ar fi mult mai bine intre ei.

Cu toate acestea, comunicarea nu este de fapt cauza problemelor lor.

Conexiunea este adesea cel mai important lucru intr-o relatie

Da, comunicarea este importanta, dar nu este intotdeauna cel mai important lucru. Cel mai important lucru este adesea conexiunea. Conexiunea este acel sentiment de a fi in aceeasi echipa, de a ne intelege reciproc, acel inexplicabil sentiment cald si fericit de a fi indragostiti si impreuna.

Acest concept este cu adevarat important pentru a ne intoarce, deoarece atat de des este problema cheie cu care ne luptam cu adevarat.

,,O relatie este o stare de conectare”

Definitia Oxford Dictionary a unei relatii este ,,modul in care sunt conectate doua sau mai multe persoane sau lucruri sau starea de a fi conectate”.

Daca este asa, fara conexiune, nu exista nicio relatie; unul il defineste pe celalalt. Ar avea sens atunci ca a fi deconectat de partenerii nostri poate aduce niste sentimente cu adevarat dureroase, infricosatoare, nesigure si singure pentru noi.

Marea greseala

Ceea ce ne poate conduce la ,,marea greseala”. Daca ne luptam cu conexiunea in relatiile noastre si simtim oricare dintre acele sentimente dificile de mai sus, este normal sa ne reconectam cu partenerii nostri pentru a recastiga un sentiment de dragoste si bunastare cu ei.

Cu toate acestea, marea greseala pe care o putem face atunci cand nu ne simtim conectati este sa ne concentram prea mult asupra problemei si sa ,,comunicam excesiv” dintr-un loc deconectat.

Poate fi foarte dificil sa comunicam eficient si respectuos atunci cand ne simtim deconectati. Deconectarea si dificultatea merg mana in mana, deoarece s-ar putea sa va simtiti frustrat sau amenintat, ceea ce va poate determina pe amandoi sa va luptati cu propriile colturi.

Apoi, cand inca nu va puteti conecta, credeti ca problema este ca nu puteti comunica, cand de fapt este doar faptul ca nu suntem capabili sa ne satisfacem nevoia de conexiune. Fara sa vrem, putem deveni prinsi intr-un cerc vicios si comunicarea se intrerupe in continuare.

De ce conexiunea poate fi cel mai important lucru intr-o relatie?

In esenta, comunicam doar pentru a incerca sa stabilim o conexiune si are o legatura puternica intre voi, care va va face sa doriti sa comunicati unul cu celalalt si sa faceti ca comunicarea sa se simta mai deschisa, cinstita si sigura.

Cand te simti conectat si unit in relatia ta, ca prin magie totul, inclusiv comunicarea ta, vor incepe sa curga mult mai usor si fara efort. Este ironic faptul ca comunicarea dintr-un loc conectat se va construi pe conexiunea dvs., iar conexiunea se va baza pe comunicarea dvs.

In realitate, cele doua lucruri sunt strans legate intre ele – nu va puteti pune toate energiile intr-una si nu o ignorati pe cealalta.