Laptop sau PC second hand – 5 aspecte pe care trebuie sa le urmaresti

Calculatoarele noi sunt scumpe, dar cumpararea unui calculator second hand poate veni la pachet cu unele riscuri. Pe langa faptul ca a fost folosit, ar putea avea instalate programe malware si spyware. Vestea buna este ca majoritatea oamenilor nu iti vor fura identitatea si vor doar sa-si vanda computerul vechi. 

Cheia este sa stiti ce calculatoare sa cumparati. Cand vine vorba de achizitionarea unor computere second hand sau refurbished de pe FileBox.ro, este absolut necesar sa urmariti urmatoarele aspecte. Consultati aceste sfaturi si trucuri pentru a va asigura ca veti obtine cea mai buna oferta si nu o versiune de laptop sau PC ce va ingreuneaza munca.

1. Cumparati computere second hand de la magazine de incredere

In timp ce preturile mici de la un amanet te pot ispiti, cine stie ce primesti. Daca ceva nu merge bine, il puteti contacta? Trebuie sa fiti atenti atunci cand achizitionati produse electronice din surse precum un prieten, magazine neacreditate, platforme de pe internet in care oamenii simpli isi vand articole de prin casa. Multe companii online vand calculatoare reconditionate si second hand. Adesea vin cu un anumit tip de garantie limitata.

O afacere are reputatia de a-si mentine clientii. Vanzarea de electronice proaste nu este buna intr-o lume in care recenziile circula rapid. Puteti contacta intreprinderile, deoarece au o prezenta fie fizica, fie online, asa cum este FileBox.ro. Daca aveti probleme sau aveti o alta nevoie de a le contacta, atunci este mai usor decat daca aveti de-a face cu o persoana.

2. Specificatii de care ai nevoie

Calculatoarele sunt de toate tipurile. Fiecare are viteze si tipuri diferite de procesare, memorie si multe altele. Este important sa stiti de ce aveti nevoie inainte de a cumpara un computer. Daca lucrati la design grafic sau jucati jocuri high-end, atunci aveti nevoie de ceva cu o putere de procesare buna, o placa video si tipul potrivit de memorie. Daca intentionati sa il utilizati pentru a mina bitcoin, atunci nu aveti nevoie de ceva robust.

Are conectivitate Bluetooth pentru casti? Exista suficiente porturi USB pentru mouse si tastatura? Calculatoarele reconditionate care ruleaza un sistem de operare mai vechi nu va vor fi de foarte mult ajutor. Asigurati-va ca laptop-ul second hand indeplineste cerintele de sistem de care aveti nevoie pentru a va indeplini sarcinile de lucru.

3. Faceti comparatii de preturi

Daca un computer este second hand sau refurbished, nu inseamna ca reprezinta neaparat o investitie buna. Un computer care are cativa ani scade in valoare, dar este posibil ca persoana care il vinde sa nu stie ce pret este bun pentru el. Nu doriti sa platiti la fel ca pentru un computer nou. Cercetati online si vedeti preturile calculatoarelor similare ca specificatii. Daca diferenta de pret este mai mare decat ceea ce vedeti online, continuati sa cautati.

De asemenea, aveti grija la vanzarea prea rapida. Daca cumparatorul doreste o decizie imediata sau te preseaza sa iei decizi, fii atent. 

4. Verificati durata de viata a bateriei laptopului

Unul dintre cele mai mari motive pentru care oamenii isi vand laptopurile este ca bateria nu functioneaza bine. Asigurati-va ca testati laptopul si deconectati-l de la priza pentru a vedea cat de repede scade nivelul bateriei. Nu doriti sa cumparati un laptop ieftin pe care trebuie sa il tineti non-stop in priza.

5. Testeaza orice laptop second hand

Este important sa nu cumparati niciodata un computer fara sa il testati mai intai. Porniti-l si deschideti un browser si cateva file pentru a vedea cum se gestioneaza timpul de incarcare. Daca este un computer pentru proiectari grafice, deschideti o fotografie si vedeti cum se descurca la pornire.

Este important sa stiti ca nu exista erori la pornire sau opriri aleatorii la deschiderea sau utilizarea programelor. Un computer care nu poate suporta deschiderea catorva programe sau are probleme cu sistemul de operare nu merita nici cea mai mica investitie.

Calculatorul second hand ar trebui sa functioneze de la inceput pana la sfarsit. Se sugereaza sa lasati un computer sa functioneze timp de 30 de minute inainte de a lua decizia unei achizitii. Chiar si cele mai utilizate computere trebuie sa isi demonstreze valoarea.

Cumpararea unui laptop second hand poate fi o investitie grozava

Puteti gasi cateva oferte excelente la achizitionarea unui computer second hand. Daca nu aveti bani pentru un computer nou de ultima generatie, atunci gasirea unui computer second hand va economiseste banii. Fii atent la ce cumperi si alege magazine de profil, asa cum este FileBox.ro. Daca urmati aceste sfaturi, atunci veti cumpara un computer bun care va poate dura cativa ani.